Concursul de Matematică Traian Lalescu

Ministerul Educaţiei, Cercetării şi Inovării şi Universitatea Politehnică din Bucureşti (UPB) organizează, în perioada 16-17 mai 2009, a XX-a ediţie a Concursului de Matematică „Traian Lalescu".
Evenimentul are două secţiuni: concursul propriu-zis, la care participă peste o 100 de studenţi din anii I şi II din toate centrele universitare din ţară şi o sesiune de comunicări matematice la care participă studenţi şi masteranzi.
Competiţia are o tradiţie îndelungată, fiind reluată anul trecut, la propunerea conducerii UPB, după mai mulţi ani de întrerupere. Conducerea UPB sprijină performanţa în matematică la nivelul învăţământului superior, acest concurs dorindu-se a fi o continuare firească a Olimpiadei de Matematică din învăţământul preuniversitar, demonstrând totodată tradiţia şcolii româneşti în acest domeniu.
Un aport deosebit în organizarea concursului îl are Societatea de Ştiinţe Matematice din România care, prin profesorii de matematică din UPB, sprijină performanţa la nivel universitar, asigurând continuitate firească a rezultatelor excelente obţinute de elevii români la Olimpiada Internaţională de Matematică pentru elevi.
Sursa:www.edu.ro

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Mesajul tau!

Horoscop Urania Maya Secret | Muzica Muzica Populara StefBlog - Blog de programator